6 Ocak 2016 Çarşamba

MVC PartialView Kullanımı

Yeni bir yazıyla merhaba. Bu yazıda sizlere MVC'de PartialView kullanımını elimden geldiğince anlatacağım. PartialView'leri viewlere yapacağımız yama gibi düşünebilirsiniz.

Ayrıca benzer bir örnekde masterpagelerin içindeki content alanları da olabilir. PartialViewler de normal sayfalarımız içindeki contentler gibi düşünülebilir.



Birde örneğimizde bakalım.

İlk olarak Deneme adında bir sınıf oluşturuyorum.









Şimdi partialview'imizi bağlayacağımız bir ActionResult oluşturalım.














ActionResult'ımızın View'i ise şu şekilde.











Burada View'imize gelen Deneme listesindeki her bir nesneyi foreachle dönerek  @Html.Partial extension metoduyla çağırdığımız PartailView'imiza gönderiyoruz. Bu nedenle parametre olarak PartialView'ımızın action adını verdik ve göndereceğimiz Deneme tipindeki nesnemizi ikinci parametre olarak ekledik.

Sıra PartialView'ımızı eklemeye geldi.






@Html.Partial metoduyla gelen Deneme nesnemizi PartialView'imize gönderdik.

Artık PartialView oluşturmaya geldi sıra. Bunun için PartialView'ımızın ActionResultına gidiyoruz ve View ekleme işlemi sırasında aşağıdaki seçenekleri seçiyoruz.















PartialView'imizin View kısmı ise şu şekilde.







Artık asıl view'imize gönderdiğimiz liste içindeki her bir nesne için teker teker PartialView'imize gidecek ve oluşan kodu view'imize ekleyecek kodu yazmış oluyoruz. Sonra olarak bir de ekran çıktısına bakalım.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder