28 Aralık 2015 Pazartesi

W3C Markup Validation Nedir?

Web yazılımlarında genel olarak ön yüz tarafı angarya olarak görülür ve yazılımına da çok önem verilmez. Genelde istediğim gibi bir sonuç versin yeter mantığı ön plandadır (Açıkçası benim düşüncem bu şekilde). Tabiki bununda dezavantajları var. Arama motorlarının babası google özellikle bu konuda çok hassas.

Sonuç olarak düzenli ve doğru yazılmış bir ön yüz yazılımı Google spiderlarınında daha başarılı bir tarama yapmasını ve sayfalarınızın kaynağa atılırken daha iyi bir puan almasını sağlayacaktır.



Sonuçta arama motorlarındaki sıralamanız ve pagerank değeriniz her ne kadar çok umursamadığınızı söylesenizde önemlidir. Bunun için yapılacak önemli işlemlerden biri de HTML5 kullanmak. Google daha iyi tanımladığı ve sınıflandırdığı bu anlamı destekliyor ve yazılımcılarında bu konuda daha aktif olmasını istiyor.

Birde ön yüzde fark edilemeyen hatalar vardır. Sitenizi çalıştırırsınız, istediğiniz gibidir ama arka tarafta atladığınız veya unuttuğunuz alanlar da olabilir. Bunları teker teker bulmanız oldukça zor. İşte bu noktada konunun başlığı olan sitesini kullanabilirsiniz. Size ön yüz kodlamanız hakkındaki hataları, uyarıları ve bilgileri oldukça detaylı olarak veren bu site aynı zamanda hataları da açık bir dille anlatıyor. Bir web siteniz varsa bence bir gözden geçirin derim.

Link : https://validator.w3.org/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder