16 Mart 2016 Çarşamba

MVC RouteValueDictionary Kullanımı

Genel olarak yazdığım MVC yazılarında birine yine hoş geldiniz. Bugün ki yazımız ActionResultlar arasında veri gönderimi için kullanılan RouteValueDictionary. Çok uzun bir konu değil hatta kısa bir örnek yazarak ve birazda dikkat edilmesi gereken durumlara bakarak yazıyı sonlandıracağım.

İlk olarak iki adet ActionResult oluşturalım. Benim yazıdaki ActionResultlarımın adı Route1 ve Route2 olacak. Route1 ActionResultından yolladığımız bir listeyi Route2 de yakalamaya çalışacağız. O zaman kodlamaya başlayalım.

Route1 ActionResultımız da içine string alan bir liste oluşturacağım ve içine birden ona kadar olan sayıları ekleyeceğim. Daha sonra bunu RouteValueDictinary'ime ekleyeceğim ve göndereceğim.
Kod şu şekilde.

mvc routevaluedictionary






















Burada dikkat ettiyseniz RouteValueDictionary'imizi oluştururken "list" adını verdik. Önemli noktalardan bir tanesi burası. Route2'nin parametre olarak aldığı List<string> in adı list olduğu için bu RouteValueDictionary'i oluştururken aynı adı bildirmemiz gerekiyor. Aksi halde parametreye      eşitleyemeyecek ve null değeri döndürecektir.

Route2 ye de bir bakalım. Aslında nesine bakacağız diyebilirsiniz. yazımı oldukça belli.

routevaluedictionary1






Benim asıl göstermek istediğim kısım Route2'nin query kısmı.




Görüldüğü üzere RouteValueDictionary listemizi query üzerinden gönderdi. Bu durum çok oluşmasını istediğimiz bir durum değil. Tabiki çözümleri var ama siz yinede kullandığınızda dikkatli olun. Benden uyarması.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder